false
false
false
false
false
false
false
false
false
اختصاصی گیل رخ:
دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷
🔺 حمید رحیمی رئیس اداره اوقاف شفت در ابتدای این نشست ضمن عرض خیرمقدم خدمت خبرنگاران حاضر، در خصوص اداره اوقاف شفت عنوان داشت: اداره اوقاف در زمان حاج آقا اشکوری در شهرستان فومن و شفت یکجا بود و بعد از ایجاد تغییر و تحولاتی که از سوی سازمان مقرر گردید، اداره اوقاف شفت مستقل گردید و اداره ای جدید و استقلال یافته در شهرستان شفت دایر گردید.
🔺 حمید رحیمی در این نشست اشاره نمود که بطور کلی اداره اوقاف در دو محور احیا و حفظ موقوفات و همچنین مدیریت بقاع و امامزادگان متبرکه به ارائه خدمات می پردازد.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند بقاع متبرکه را تبدیل به قطب فرهنگی نمایید، این دستور در چارچوب برنامه های اوقاف قرار گرفته و شهرستان شفت نیز با توجه به 32 بقعه ای که در آن وجود دارد و شاخص ترین آنها بقاع امامزاده ابراهیم و امامزاده اسحاق می باشد، کارهای فرهنگی ابلاغی از سوی سازمان در این بقاع متبرکه به انجام رسیده و خواهد رسید.
قابل ذکر اینکه در شهرستان شفت 152 مسجد و 20 موقوفه وجود دارد که بالغ بر پنج هزار مستاجر در آن موقوفات بوده که در حال رایزنی با آنان می باشیم.
🔺 رئیس اداره اوقاف شفت در ادامه گفت: به طور کلی سنت حسنه وقف یا شبه وقف یک مساله بشری، عقلانی و منطقی و طبیعی و غریزی است که از دیرپای بصورت جهانی وجود داشته است. به این صورت که مساله وقف و امور خیریه اختصاص به یک دین و آیین و کشور خاصی نیست. باید بیان کرد که مساله وقف در میان کلیه ادیان مشهور و رایج بوده و در بین اقوام و نژادهای گوناگون از دیرباز وجود داشته است. البته باید گفت که مساله وقف در دین اسلام و در میان مسلمانان بصورت تکامل یافته تری ترویج پیدا نموده است.
🔺 وی افزود: برای اینکه انسان یاد و خاطرش در اذهان و یادها باقی بماند، به دنبال کار خیر و حسنه می باشد تا بتواند در دنیای مدرن راهکاری برای جاودانگی خود جستجو کند. باید گفت که وقف باعث تقویت روح، آرامش فکری و البته ایجاد آرامش در جامعه خواهد بود که دولت مردان در امر کمک به بهبود مسائل معیشتی و فرهنگی و اجتماعی جامعه از اثرات آن بهره بگیرند. عمل به وقف شایسته ترین انفاق و احسان است که عاری از هرگونه منت و تحقیر و شهرت طلبی و ریا است.
🔺 رحیمی در ادامه صحبت های خود در خصوص وقف افزود: ما دارای انواع وقف بصورت وقف های عام و خاص می باشیم.در خصوص وقف عام باید گفت که این نوع وقف بهره برداری از آن تعلق به افراد و گروه های خاص و مشخص شده ای نیست و می تواند بطور کلی کل جامعه را بعنوان جامعه هدف مورد پوشش قرار دهد. اما وقف خاص متعلق به یک گروه یا فرد و جامعه خاص بوده و آن مورد وقف شده خاص باید با توجه به نیت صورت گرفته مورد بهره برداری قرار گیرد.
🔺 وی در ادامه افزود: ما برای اینکه در شهرستات بتوانیم موضوع وقف را جا بیاندازیم، با توجه به دستورالعمل ارجایی از سوی سازمان، یاوران وقف را راه اندازی نماییم. در هر اداره ای در شهرستان یک نفر از سوی آن اداره به اداره اوقاف معرفی می گردد و بعنوان نماینده اداره اوقاف در آن اداره مربوطه خواهد بود و ما مشکلات و مسائل مربوط به اداره اوقاف را از طریق آن فرد بعنوان یاوران وقف پیگیری و مرتفع می سازیم. با توجه به اینکه حدود یک ماه از حضور بنده در شهرستان شفت سپری می گردد، ما این برنامه را آماده کرده ایم و در حال رایزنی با روسای ادارات دیگر شهرستان برای معرفی یاوران وقف هستیم.
🔺 رحیمی ادامه داد: امسال به دلیل اینکه در هفته وقف با تعطیلات ایام رحلت پیامبر و شهادت امام رضا مواجه بودیم، سازمان به دلیل جانمایی و اجرای بهتر برنامه ها برای امسال دهه وقف را از تاریخ پانزدهم آبان تا بیست و پنجم آبان در نظر گرفت.
🔺 حمید رحیمی در خصوص برنامه های اداره اوقاف شهرستان شفت بیان داشت: یکی از اصلی ترین برنامه های ما در شهرستان احیای موقوفات است. ما در این خصوص رایزنی هایی را با اداره ثبت و اسناد و اداره بنیاد مسکن انجام داده ایم و خوشبختانه مقدمات گرفتن 272 هکتار از موقوفه مرحوم حاکم نصیر رشتی و حدود 72 هکتار از موقوفه عزت بازقلعه که مقدمات اخذ سند در حال انجام شدن می باشد. موقوفه دیگر مربوط به محمد شفتی و زینب خاتون که حدود 3 هکتار می باشد. تلاش داریم تا بعد از اخذ سند این موقوفه ها و با فراخوان مستاجرین بتوانیم به نیات واقفین جامع عمل بپوشانیم.
🔺 وی ادامه داد: از دیگر کارهای اداره اوقاف سند دار کردن زمین های مساجد می باشد. از 152 مسجد شهرستان حدود 85 مسجد را با حضور نماینده اداره ثبت و اسناد و واحد حقوقی و ثبتی اداره اوقاف، کارهای مقدماتی آن انجام گرفته تا سندهای تک برگ برای آن مساجد اخذ گردد.
🔺 رحیمی گفت: یکی دیگر از کارهایی که اداره اوقاف شهرستان به دنبال انجام آن است مربوط به امور
فرهنگی است. سازمان در برهه های مختلف مراسمات و برنامه هایی را اجرا می کند. از جمله این برنامه ها طرح آرامش بهاری است که از 28 اسفند هرسال تا 15 فروردین سال بعد ادامه می یابد. یا در ایام ماه مبارک رمضان برنامه ضیافت الهی را داریم یا در ایام شهادت حضرت زهرا برنامه سوگواری یاس نبوی را داریم. در ایام تابستان برای رفاه حال کودکان و مسافران طرح نشاط معنوی را برگزار می کنیم و برنامه هایی دیگر که در ایام مختلف برگزار می گردد. حدود 12 طرح و برنامه در برهه های مختلف در بقاع و امامزادگان متبرکه برگزار می شود.
🔺 وی در ادامه افزود: از جمله مسائل دیگری که در شهرستان انتظار داریم تا دوستان به ما مساعدت نمایند، این است که بیشتر اعضای هییت امناهای مساجد سطح شهرستان دارای حکم نمی باشند. سازمان اداره اوقاف و امور خیریه استان و اداره اوقاف شهرستان با مشارکت نماینده ولی فقیه در سپاه، رئیس اداره تبلیغات و امام جمعه شهرستان و معتمد محلی، تحقیقاتی را در مورد هییت امناهای مساجد و بقاع متبرکه انجام می دهند که بعنوان ستاد امور رسیدگی به مساجد نامگذاری گردیده که دبیری آن را اداره اوقاف عهده دار است. برای انتخاب اعضای هییت امنا افراد از سوی فرمانده پایگاه محل معرفی می گردند و داخل کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرند و بعد از حدود ده روز بررسی افراد را تایید یا رد می کنند و از طریق اداره اوقاف شهرستان حکم هییت امنا امضا می گردد. در مورد بقاع متبرکه نیز روال به همین صورت است اما حکم آنها از سوی مدیرکل محترم سازمان اوقاف در استان تعرفه می گردد.
لازم است ذکر گردد که در مورد بقاع درجه یک حکم هییت امنا را معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امضا می گردد.
🔺 رحیمی در خصوص اجرای برنامه های قرآنی در شهرستان بیان کرد: شهرستان شفت دارای پتانسیل بالایی در کارهای قرآنی است. رایزنی لازم را با اداره آموزش و پرورش شهرستان انجام داده ایم تا مسابقات شکوفه ها در رده زیر 18 سال در سطح مدارس برگزار کنند و در رده بالای 18 سال را اداره اوقاف برگزار نماید. امید است برای پیشبرد اهداف قرآنی همکاری و مساعدت از جانب ادارات مختلف با اداره اوقاف شهرستان انجام پذیرد.
🔺 حمید رحیمی در خصوص برداشت پول از بقاع متبرکه گفت: این شائبه وجود دارد که در شهرستان ممکن است پول بقاع را خود اداره اوقاف بردارد و آنها را برای خود هزینه نماید. اما باید عرض نمایم که این مورد به هیچ وجه درست نبوده و مورد تایید نیست. هر بقعه برای خود دارای یک حساب جداگانه است. از غبارروبی بقاع متبرکه 40 درصد آن پول به بحث عمرانی همان بقعه اختصاص می یابد. 30 درصد به هزینه های جاری بقعه از جمله پول خدام، آب و برق و گاز و … اختصاص می یابد. 20 درصد مربوط به هزینه های فرهنگی بقعه اختصاص می یابد و 10 درصد آن بعنوان حق النظارت سازمان بصورت پوستر، قرآن، کتابچه و … هزینه می گردد. از لحاظ شرعی و طبق فتوای مقام معظم رهبری جایز نخواهیم بود تا از پول یک بقعه برای بقعه دیگر هزینه انجام دهیم.
🔺 وی در ادامه عنوان داشت: در بقاع متبرکه طرحی است به نام طرح جامع بقاع متبرکه و امامزادگان در این طرح مهندسین فنی اداره کل در بقاع بررسی های لازم را انجام می دهند و بعد از تاییدیه های لازمه اجازه صادر می گردد و تا در قالب طرح جامع ساخت و ساز و جانمایی احتمالی در آن بقاع مربوطه انجام گیرد.
🔺 حمید رحیمی رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت در بخش پایانی صحبت های خود به بخش هایی از برنامه های دهه وقف در شهرستان شفت اشاره داشت و گفت: از جمله برنامه های ما که از 10 آبان آغاز کردیم انجام کارهای تبلیغاتی محیطی در سطح شهر بود که از این بابت از شهردار و فرمانده سپاه شهرستان که در این زمینه همکاری نمودند تقدیر می نمایم و همچنین از فرماندار محترم جناب محسنی بابت صدور دستورات و پیگیری امورات تشکر میکنم.
دومین برنامه در این دهه برگزاری نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه بود. دیگر برنامه ما در این دهه بحث برپایی ایستگاه همه واقف باشیم، است که با مساعدت کمیته امداد اجرا خواهد گردید. دیدار با خانواده شهدا، غبارروبی مزار شهدا، محفل انس با قرآن با حضور قاری بین المللی استاد حاج امیر صالحی در بقعه سلطان پیرحسن، مراسم لبیک یا رسول ا…، دیدار با امام جمعه محترم شهرستان به همراه هییت امناهای مساجد و بقاع و سخنرانی بنده در نماز جمعه برای ارائه گزارش، برپایی نمایشگاه همه واقف باشیم در نماز جمعه، نشست صنفی با اصناف و دانش آموزان از جمله دیگر برنامه های ما در دهه وقف در شهرستان شفت خواهد بود.
false
false
false
false